Semester 2017

Hej,

Nu har vi frugan o jag varit en runda i Sverige och Norge ca:41/2 vecka med vår husvagn. Vår första anhalt var till Älvdalen men ca 1.5 mil innan byn small det som kanonskott jag for nog en halvmeter upp från förarstolen. Det visade sig att ett av däcken på husvagnen exploderade. Snabbt till sidan och fick stopp på husvagnen. Nu var det inte roligt längre varför alltid utsidan. Packa ur bilen för att få tag i verktyg, fram med domkraften och placera frugan 100m bort med varningstriangel. Får säga att bilisterna sköte sig väl de saktade ner bra och jag kände mig inte orolig. Sakt och gjort vi byte till reservhjulet tog oss till campingen. Dagen efter fick vi beställt nya däck men höll på att krisa sig. Leveransen fungerade inte, dock hade däckarn kontakt i Mora som innehavde däck till mig så det löset sig.

Dottern och hennes man kom på besök och hyrde en av stugorna några dagar. Det blev en fin samtillvaror tillsammans med barnbarnen. De ville lära sig flugfiske så det gick 2 dagar för ändamålet men kul var det.

Fiska, visst blev det lite fiske också och några småharrar fastnade på våra dunflugor. Efter drygt en vecka så var det dags att packa ihop och färden gick till Norge och Grimsa.

En mycket vacker älv, fjällälv, så vattnet var gin clear. Via kontakter fick jag utstakat några platser, vi provade 2 av dem utan resultat, vi såg inte ett vak och inte ens en fiskstjärt. På 3é dagen kom regnet och älven steg ca 40cm blev alldeles brunfärgad. Var bara att packa ihop och dra till ett nytt ställe.

Vi körde vidare i Norge och hamnade i Kvennan, här rinner glomma utanför vår husvagn. Nu skulle det fiskas och så gjordes. Vi låg här nästan 14 dagar då vädret var bra, visst fick vi en skur då och då men inte mycket. Harr i mängder tror det blev en ca. 40-45 st och några öringar. Den största harren låg nästan på 50cm en vacker hanne med enormt segel.

Färden gick vidare till Tännäs ett ställe som besöks frekvent, vi skulle försöka lura upp den stora sjöharren. Inga flytringar med oss denna gången utan vi fick hyra båt. Vistelsen gav ett antal harrar men inte de stora som vi förväntat oss. Av någon anledning så var det inte igång. Vi skall ha i åtanke att sommaren var nog 2-3 veckor försenad och en del kläckningar uteblev. Efter tännäs bestämde vi oss för att dra hemåt via stopp i hökensås och ullared.Semester 2017

 

 

 

Summa summarium så var det en fin semester lite underlig med tanke på kläckningar som uteblev. Kanske en vanlig svensk sommar med dag för dag väder.

//Christer