Om mig.

Jag heter Christer Appelgren och är i dagsläget Sveriges sydligaste FFI (FFF) certifierad flugkastningsinstruktör. Provet utfördes 2009-10-10 i Malmköping, för övrigt första gången en certifiering genomfördes i Sverige.

Om mig

Thomas Berggren, Jag och Lars C Bentsen

 Jag är också en passionerad flugfiskare sen många år tillbaka. Fiske efter harr,röding och öring är nog det som lockar mest. På vårkanten blir det en del kustfiske efter Havsöring. Laxfiske har jag sporadiskt provat på och aktiveras mer och mer. Jag är egentligen mer en finlirare med enhands. Har införskaffat tvåhands och kommer att träna in tekniken efterhand (2012-01) En annan del som kommit in i mitt liv är att jag återupptaget flugbindning. Har deltagit i 2 st WoodsTorrt arrangemang och bundit ihop med storheter från hela Europa.

Jag har genomfört i dagsläget många kurser för enskilda elever samt grupputbildningar.För medlemmarna i klubben Flugfiskarna Trelleborg kör jag träningar inomhus vinter samt ute vår och höst. Jag är också medlem i CFCC Köpenhamn där jag instruerar klubbmedlemmar. Damer,herrar och ungdomar har ingått i kurserna.

Bor i södra Sverige i staden Trelleborg en kustnära stad. Stad vid kusten betyder ofta vind mer eller mindre men det är fiende 1 i flugkastning. Fördelen med att bo vid sydkusten att det är nära till fisket efter havsöring. Nackdel, jäkligt långt till norrland och mitt favoritfiske.

I familjen finns två härliga flickor som är vuxna och utflygna ur boet. De har båda fått barn så man är Morfar i dubbel bemärkelse.

En husvagn finns i våra ägor vilket gör att man bor komfortabelt på våra resor.  I huset finns också min fru Elisabeth som delar intresset  flugfiske, härligt när man har samma intresse allting blir mycket enklare och dyrare.

Vi gör turer till Norrland och ibland Norge varje år och är ute i ca 4 veckor. Åker på mässor, fiskar och allt annat kul som har med flugfisket att göra.

När jag tog steget in i flugfiskevärlden gjorde jag som många vid den tiden att handla ett färdigt set. På den tiden bestod setet av ett ABU Lapplandia med Delta 3 rulle samt en brun sjunklina från elbe, ja detta är verkligen historia nu. Kolfiberspöna var det inte tal om. Splitcanespöna var på uppgång och de handbyggda gick knappt att få tag i så det fick bli glasfiber ett tag.

Mitt stora intresse är just flugkastning. En riktig gräskastare. Jag tycker det är fascinerande hur lite kraft det går åt för att leverera ett långt kast upp mot 35 m. Sen har vi de små rörelserna och med olika tekniker att kunna presentera en fluga i de mest varierande situationer. Jag tränar kontinuerligt, läser samt har kontakt med likasinade för att lära mig så mycket det är möjligt och utvecklas till ännu bättre flugkastningsinstruktör. Detta är en process som är oändlig man blir aldrig fullärd.

Har också deltagit i en del flukastningstävlingar som går runt om i Sverige. Detta är en ganska ny sport där man tävlar med vanlig flugfiskeutrustning alltså samma som man fiskar med inget special alls dock är linan i klass 5. Hitills har det blivet Göteborg Open, Ryd Open och Nordic Open. I dagsläget har jag lagt tävling på hyllan.

Christer