Hökensås

Hökensås ett paradis i naturskönt område  en liten resa var planerad som vi gör i stort varje år. Vattentemperaturen har oftast sjunkit vid denna tiden  till fiskens behaglighetszon.

Vi  kom upp på torsdagskväll så på fredagen började fisket. Prinsasjöarna var vårt första mål och började ganska trevande och fortsatte så hela dagen men några fiskar kom upp.

Vattenståndet trodde vi hade återställts sen vårturen men var nu ännu lägre vilket innebar att vadningsplatserna blev än mer gynnsamma. Å andra sidan så gick fisken väldigt långt ute som blir följden av det låga vattenståndet.

På lördagen stod Enesjön på programmet och jag hammnade en bit ner på den vänstra sidan, då mina fiskekompisar var ute före mig. På detta ställe fick jag ett rais av hugg och många fiskar landades blev en riktigt kul dag. Flugan för dagen var en dun spider som vid flera fisketillfällen har visat sig fungera ypperligt.

Söndagens fiske förlades igen till prinsasjöarna och som först denna dag så stannade jag vid en av mina favo platser, det dröjde inte länge förrän första fisken satt på kroken en kämpastark individ tagen på en vit volly bugger i liten storlek. Dagen var ganska blåsig men lade sig något på seneftermiddagen. Det som var riktigt kul var att en Klink Hammer i #18 som en av regnbågarna slukade med stor aptit. Busen som är en Johan Klingberg fluga skördade sina offer. I stort var denna dag fin.

Vi fiskade alltså fred,lörd,sönd för måndagen regnade ganska mycket så det blev en vilodag. I sammadraget så var turen fin, vi drabbades dock av en blåsig period med små inslag av regn. Nu ser vi framemot en planering till våren 2018.

Hökensås med sin fina natur och kämpaglada fiskar som är i mycket god kondition är en fin plats. Länk http://www.hokensas.se

hökensås

Tack för denna gång.

//Christer