Hökensås 2016-05-01

Efter vår tur till WoodsTorrt bar det iväg ner till Hökensås för fiske i några dagar. Som vanligt hade vi vår husvagn med oss och campade på Caravan Clubs camping eftersom vi är medlemmar i denna förening.

Vädret klarnade upp och blev fantastiskt fint under våra dagar. Visst hade man förhoppning att kläckningen skulle gå igång men tyvärr så var nätterna för kalla. Fjädermyggorna kläcktes i miljoner och i mellanåt var himmeln svart av dessa små godingar.

Inte utan att dessa påverkade fisken som började vaka något sporadiskt. Försökte med diverse varianter av fjädermygg men inget som fick fisken att ta på. Små olivgröna baggar fanns också i mängder på vattenytan. Den ena kvällen band jag upp en mycket enkel fluga som skulle imitera baggarna men i fel färg om det nu påverkar, resultatet uteblev.

Min modifierade montana med rött kaktuschenille gav så småningom en fisk. Ytterliggare en fisk kom upp på en mer streameraktig fluga.IMG_1049

Träffade ett par som hade haft stor framgång med prinsen-nymfen under en av förmiddagarna. Provade även här med liknande men inget ville ta. Upplevde att när eftermiddagen nalkades så avtog fisket vilket även bekräftades av personalen på fiskecentrat.

Men det var fina dagar och en underbar vistelse i fin natur.

//Christer