Flugkastningskurs okt

Som jag skrev i tidigare inlägg så har kurserna avlöst varandra. Lördagen den 15 oktober kom en kille och hans tjej till mig för en kurs flugkastandets konst.

Helt nybörjare som har stora planer på att gå över till flugfisket, ingen dum idé alls. Det var en blåsig tillställning då byavindarna drog upp mot 20m/s som tur är har jag utanför där jag bor en ganska fin skogsdunge som man kan ta lä av. Kallt och en gråmulen dag. Efter teoretisk genomgång så drog kastandet igång. Efter en dryg timme så var de igång med linlängder upp mot 10m som man får ansee vara bra för nybörjare.

Det som var riktigt kul var att en tjej tog steget till flugkastning inte ofta det händer, man kan önska att fler tjejer började med flugfisket. Tjejer/kvinor allmänt verkar ha något lättare för att komma igång, lite mjukare och använder inte kraft på samma saätt som killarna.

I pausen grillade vi korv och samtidigt passade jag på att fråga ut vad vi lärt oss. Det är viktigt att de förstår och kan analysera sig själv när de tränar vidare.

En trevlig dag i flugkastandets tecken.