Flugkastning_Kurs

Flugkastning_Kurs har denna veckan blev ganska hetisk med 3 stycken flugkastningskurser. Igår den 23 oktober höll jag kurs för en ny medlem i klubben. Ganska ny på flugfisket och flugkastningen. Som oftast så tar de ut vinklarna ganska rejält såsom en vindrutetorkare. Det blir inte mycket fart i den linan. Efter teoretisk genomgång så började förståelsen att infinna sig hur ett flugkast fungerar.

Efter en del övningar med rörelsetekniken, kraftinsättning började flugkastet fungera, men där var något som inte stämde. En kombination av ett mjukt spö och något för tung lina uppdagades vilket innebar att spöets toppflex ställde till en del för den gode eleven. För att råda bot  så lånade han min lina som var ganska rätt klassad till hans spö. Nu började saker och ting falla på plats. Det är viktigt att man får en kombo som fungerar speciellt om man är ny och inte kan korrigera för avvikelserna.

Efter ett par timmars träning med min övervakning så gick han från en vindrutetorkare till  en ung flugkastande individ.

Trevlig kurs som gick i rätt riktning, nu hoppas vi att han tränar lite extra och bygger upp känslan.

Här en bild där en fin linbåge håller på att formas.

Flugkastning_Kurs