Flugbindning med foto.

Efterhand kommer här även presenteras om min flugbindning som jag efter många år tagit upp igen. Som ni ser så har flugbindning tagit fart och numera binder jag kanske inte varje dag men nästan. Jag har numera deltagit i 2 st WoodsTorrt arrangemang tillsammans med de stora proffsbindarna från hela Europa som lärt mig knep och tekniker.

Kan tänka mig binda för försäljning men inte i för stora upplagor. Kontakta gärna så ser vi vad vi kan göra. Favoriter är torrflugor men även Streamers och nymfer går bra.

Fotoljuset som tidigare vart ett problem har nu rättats till och fotografierna börja se riktigt bra ut.

Fick hem Hends bodyquill som finns som två och enfärgat. Tankarna snurrade lite och kom fram till att prova det som kroppsmaterial. Resultatet blev en klinkhammer i gråsvart bodduquill, thorax i kapokdubbing, hackel grizzly, vinge av aero wing.

Flugbindning

Klinkhammer

 

Parachute den svarta i krok #18 är ganska giftig. Här stjärten av CDL kropp och thorax av Kapokdubbing, Hackel svart och vinge TMC aero wing.

Parachute black #18_

Svart parachute

 

En Baetis i krok #22. Nu är de riktigt små och lite pilligt att binda. De jag lärt mig är att mycket material går det inte åt vilket man ofta gör, man tar för mycket.

En 22

Baetis

 

En liten klinkhammer krok #19. Dessa i små storlekar kan var väldigt giftiga och kan tas för allehanda insekter som kläckare,mygga o.s.v.

elk klinkh 19

Klinkhammer

 

En mayfly upp och ner. En trevlig skapelse att binda, Blue dun inspererad. Stjärt Barred tails fibbets, kroppen av turkisk quill, hackel blue dun, thorax kapokdubbing samt vinge av TMC aero wing. Frågan har ställts hur denna upp o ner fluga krokar, de svar jag fått att nästan obetydligt sämre. Tycker flugan blir väldigt realistisk till verkligheten. Provat att kasta den upp i luften för att sen hamna i vatten. Den lägger sig klockrent rätt varje gång.

Blue Dun

Blue Dun Mayfly

 

Dyret. En ganska tidig skapelse och även denna inspererad av Marukus Hoffman men är en Norrman som kommit på mönstret. Efter provfiske av många flugfiskare har denna blivet en stor favorit för nattsländer.

Dyret 2016

Dyret

 

 

Nattsländepuppa. Här har jag inte riktigt hittat rätt hur de skall se ut men provar lite olika alternativ och denna är en av dem. Provbindning fortsätter på dessa puppor då de gör ett stort födointag när de är på gång och väldigt eftertraktade av fisken. Vi får se hur det slutar med dessa puppor.

Nattsländepuppa WP

Nattsländepuppa

 

Frisörmygga. En tidig skapelse som Markus Hoffman inspererade till. Denna är också i början min flugbindningstart. Myggor vet vi är ett stort födointag för fisken. Denna frisörmygga hänger väldigt fnt i ytfilmen. CDC vingen som flyter bra håller det lilla livet uppe.

Frisörmygga2

Frisörmygga

 

 

May Fly Krok TMC 103 Bl 19. Baetis  finns i många varianter där de minsta är riktigt små, denna är i stolek 19 men kan bindas ännu mindre samt större i varierande kroppsfärger. En så kallad No Hackelfluga där vingen binds av CDC efter Stig Hansens modell, kroppen av quill som blir fint segmenterad.

Baetis brun

Baetis

 

May Fly Krok TMC 100 BL  #14 En av André Bruns favoriter och väldigt enkel att binda. Stjärten kommer från vanlig målarpensel och kroppen är chenille dock inte A Bruns eget polychenille vilket det skulle varit.Thorax av super fine dubbing, hackel grizzly, Vinge av CDC. Denna är också en tidig skapelse som idag ser lite annorlunda ut när den lämnar städet.

May Fly typ A. Brun

Gul forsslända typ André Brun

 

Klinkhammer variant en ganska tidig fluga sen flugbindningen kom igång. Syntetisk quill till kroppen som jag inte tycker blir bra, ser väldigt konstgjort ut. Idag använder jag riktigt quill till kropparna. Vingen är av polypropylengarn, thorax av superfine och inte minst hacklet som är dubbat hjorthår virat runt vingen. Det var ganska bökigt att få till det men har nu lärt mig ett annat knep som går betydligt lätttare.

Klinkhammer variant

Klinkhammer variant TMC 212TR #15