Älvdalen fick besök

I slutet på augusti tog frugan några semesterdagar och vi valde att köra till Älvdalen för lite fiske. Denna gång körde vi inte med husvagnen utan hyrde en stuga.

Vi skulle även träffa min goda vän från Leksand som har detta vatten som sitt hemmavatten vilket gjorde trippen ännu mer spännande. Vi anlände på onsdagskvällen och efter diverse göromål var vi så installerade.

Torsdag frun och jag gav oss iväg på den första turen, vi gjorde 2 stopp längs älven men allt såg väldigt dött ut ur fiskesynpunkt. Väl tillbaka i stugan kände jag mig varm och givetvis hade feber smyget sig på, så den kvällen blev det inte mer fiske.

Fredag drabbades vi av väderguden med mycket regn men vad gjorde det jag låg hela dagen för reablitering. På kvällen dök min vän upp vilket var glädjande i denna stund.

Lördag Nu hade febern släppt men var fortfarande lite matt men hindrade inte oss för att åka iväg med kompisen. Det var Rotälven som stod på menyn. Här kunde vi konstatera att fisk fanns och några öringar av den mindre sorten fångades och släpptes tillbaks. Efter en lunch vid den lokala pizzerian så tog vi Österdalälven på eftermiddagen. Blåsten gjorde det svårt men vi fann en bra plats där vinden inte besvärade oss så mycket. Hugg förekom men de vile inte riktigt bli där.

Kvällen bjöd på kantarellsmörgåsar vlket var mycket gått.

Söndag, dagen innan hemfärd tog vi oss till 2 olika platser längs älven. Första platsen vakade det ganska bra med en del bra fisk men mina flugor var i största laget när man skulle kriga mot de små Baetissländerna. Känning förekom men inte mer än så. Det andra stället kollade vi mest, några kast gjordes men det var också dags för polaren att bege sig hemåt, vi sa hej och skall försöka göra om det, himla trevligt.Semester 2016