A-Kassa en ologisk och horribel regel.

Jag har nästan haft nervsammanbrott i 14 dagar och allt kanske slutar med att jag tvingas gå i pension i förtid för att rädda ekonomin och vårt liv.

Detta är en varningens ord. Ta inte ut pensionspengar om du/ni riskerar att bli arbetslös senare delen av arbetslivet. Även om ni endast tar ut en månad eller månader för att sen stoppa utbetalningarna.

Om ni sen mot förmodan blir arbetslös och skall ha A-Kasse pengar så är ni rökta. A-Kassan räknar med uttagen från pensionen. Om ni tog ut en månad och sen stoppade så räknar man ut det årets fulla pension som man dividerar med en faktor och får på så vis fram en dagpenning som dras ifrån av A-Kassan och dess dagpenning. Trots att ni inte får några pengar från pensionen.

Om ni är berättigad till full A-kassa idag 910 kr så kan det bli en katastrof att ni får ut kanske 250 kr/dag som sedan skattas. Ingen kan leva på dessa pengar.

Det värsta är att facken informerar inte om detta utan man kan gå i fällan hur lätt som helst vilket har drabbat många människor. Finns många organisationer som vill att ni tar ut pension för att säkerställa pengarna men de talar aldrig om vad som kan hända.

Ni kan gå från ett bra liv till fattigdom över en natt.